Sayfalar

27 Ekim 2015 Salı

Sucuk-sosis sigara kadar zararlı


Sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünleri bağırsak ve pankreas kanseri riskini arttırıyor. Nedeni içeriğindeki koruyucu maddeler.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerini kanserojen olarak tanımladı.
Raporda, günde 50 gram işlenmiş et tüketenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskinin yüzde 18 arttığı vurgulandı.  Dünya Sağlık Örgütü, işlenmiş etlerin bundan böyle "sigara, arsenik, asbest ve alkol" gibi ürünlerle birlikle "kanserojen" olarak tanımlandığını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü, fazla kırmızı et tüketiminin pankreas ve prostat kanserini artırabileceğini de bildirdi.  Ancak bu konuda kesin bir  ifade kullanmaktan kaçındı.  
WHO, yıllar süren kapsamlı araştırmalar sonucu böyle bir karar alındığını da vurguladı.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/sucuk-sosis-sigara-kadar-zararli,JKML_LUjF0-2TeloeBDdXA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder